Εβδομαδιαίος καθαρισμός προσώπου

Καλησπέρα! Στο σημερινό post θα κινηθούμε στο ίδιο κλίμα με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας και θα μοιραστώ τα βήματα που ακολουθώ για το βαθύ, εβδομαδιαίο αυτή τη φορά καθαρισμό του προσώπου μου. Πάμε να τα δούμε!

Clarisonic

Το Clarisonic είναι μια συσκευή καθαρισμού η οποία καθαρίζει το δέρμα 8 φορές καλύτερα από ότι αν χρησιμοποιούσαμε μόνο τα χέρια. Είναι ένα προϊόν πολύ γνωστό και πλέον υπάρχουν στην αγορά αντιγραφές αυτού του προϊόντος, με το Clarisonic φυσικά να παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων. Περνάω διάφορες on&off φάσεις στις οποίες μπορεί να το χρησιμοποιώ από 2 φορές τη βδομάδα έως και καθημερινά. Τους καλοκαιρινούς μήνες που χρησιμοποιώ καθημερινά αντηλιακό προσπαθώ να το χρησιμοποιώ κάθε βράδυ. Τα οφέλη του τα βλέπουμε άμεσα. Το δέρμα είναι σαφώς πιο καθαρό και μαλακό. Υπάρχουν πολλές κεφαλές. Αυτή που ξεχωρίζω είναι η κεφαλή με το κασμιρ (όχι αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία). Όποια και αν είναι η συχνότητα χρήσης της αλλάζω την κεφαλή κάθε τρεις μήνες.

Caudalie deep cleansing exfoliator

Αυτό το scrub καθαρισμού είναι απ’τα καλύτερα της αγοράς. Κάνει hardcore καθαρισμό, έχει κουκούτσια σταφυλιού, διασπαρμένα σε μαλακή κρέμα. Έχει διακριτικό άρωμα σταφυλιού. Θα το πρότεινα σε λιπαρά δέρματα και δέρματα χωρίς ευαισθησία. 

Caudalie Instant Detox Mask-Vichy Masque Purifiant- Dr Organic Manuka Honey Face Mask

Οι μάσκες καθαρισμού που χρησιμοποιώ συτήν την περίοδο είναι οι παραπάνω. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ μία φορά την εβδομάδα την Detox Mask της Caudalie και την δεύτερη φορά μία από τς δυο μάσκες καθαρισμού. Ένα tip που ξεκίνησα να εφαρμόζω πρόσφατα είναι να απλώνω τη μάσκα με πινέλο και όχι με τα χέρια. Η όλη διαδικασία είναι λιγότερο messy και η στρώση προϊόντος είναι πιο ομοιόμορφη. 

Facial Roller 0,3mm

Ένα βήμα που προστέθηκε στη beauty routine τα τελευταία χρόνια είναι το facial roller. Είναι ένα κύλινδρος με μικρές βελόνες πάνω του με τον οποίο κάνουμε μασαζ στο πρόσωπο. Το μήκος των βελονών μπορούμε να το αυξήσουμε με τον καιρό. Συνήθως ξεκινάμε με κάποιο από τα μικρά, 0,2mm-0,25mm. Οι βελόνες προκαλούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα και το ωθούν να παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό το προϊόν και γι αυτό το περνάμε με οινόπνευμα πριν και μετά τη χρήση. Φυσικά δεν το χρησιμοποιούμε σε δέρματα με ευαισθησία, ευρυαγγείες, σπυράκια.

Personal Microdermabrasion (PMD)

Το PMD ή αλλιώς τη συσκευή μικροδερμοαπόξεσης τη γνώριζα εδώ και καιρό. Ο λόγος που την αγόρασα ήταν η θυλακίτιδα που έβγαλα στο μέτωπό μου και με ταλαιπώρησε καιρό. Οι κρέμες που χρησιμοποίησα για να την αντιμετωπίσω ήταν αποτελεσματικές αλλά όχι στο βαθμό και στο χρόνο που ήθελα να δω αποτέλεσμα. Οπότε κατέληξα σε κάτι αρκετά πιο δραστικό, το οποίο όμως θέλει πολύ προσοχή κατά τη χρήση του. Ακόμα και τώρα που το έχω μήνες, δεν το χρησιμοποιώ με άνεση. Πριν ξενικήσω, χρειάστηκε να δω 2 και 3 φόρες τον τρόπο χρήσης του, διάβασα reviews άλλων χρηστών, κατανόησα ποια ήταν τα λάθη τους αλλά και σε πόσο καιρό θα δω αποτέλεσμα. Οι κεφαλές αλλάζουν ξεκινώντας από το training disk. Υπάρχουν δυο ταχύτητες, η ήπια και η κανονική. Αφορά σε ανθρώπους που θέλουν να διορθώσουν σημάδια ακμής, πανάδες, ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο και ανάγλυφο δέρμα. Υπάρχει και κεφαλή για το σώμα (εφαρμογή σε ραγάδες-δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Φυσικά, όπως και στο facial roller δεν πρέπει να έχουμε σπυράκια, ευαισθησία κτλ. Θα το συνιστούσα; Φυσικά!! Όμως με πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί έγκαυμα από τη λάθος χρήση του ή από τον υπερβάλλοντα ζήλο και να δημιουργήσουμε μεγάλυτερο πρόβλημα από αυτό που θέλουμε να διορθώσουμε. Θα μπορούσα να είχα δει και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα αποτέλεσμα αλλά λόγω φόβου έκανα τη διαδικασία πιο αργή. Χρησιμοποιούσα κυρίως την ήπια ταχύτητα και άλλαζα δίσκο μετά από τρεις και τέσσερις εφαρμογές. Εφαρμόζουμε μόνο μια φορά την εβδομάδα, καλό είναι να μην έχουμε χρησιμοποιήσει για 48 ώρες πριν και μέτα την εφαρμογή απολεπιστικό παράγοντα (πχ γλυκολικό οξύ), χρησιμοποιούμε SPF την επόμενη μέρα και αμέσως μετά τη χρήση κάποια επανορθωτική κρέμα-serum. Το κόστος είναι σχετικά υψηλό, γύρω στα 170 ευρώ αλλά συχνά κάνουν εκπτώσεις. Οι κεφαλές θέλουν αντικατάσταση οι οποίες όμως δεν κοστίζουν πολλά. Το αγόρασα από το επίσημο site, www.pmd.com.

Αυτά λοιπόν για σήμερα! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post! Φιλιά!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *